2015/10/05

LUKIO: EXPECTATIONS VS REALITY

Oon nyt lukiossa toista jaksoo, ensimmäinen koeviikko takana ja muutenkin päässy vähän lukion rytmiin. Tässä vaiheessa ois ehkä hyvä vähän kertoo siitä, miten kovaa todellisuus löi kasvoille lukion alussa mun omien odotuksien suhteen.

"Asioiden taso ei tule paljoakaan nousemaan yläasteesta."
Voi kuulkaa, kyllä se nousi. Ja paljon. Vaikka ekat kurssit oli aika paljolti vanhojen kertaamista, niin silti tuli niin paljon uuttakin. Pitää oppia hallitsemaan laajempia kokonaisuuksia, ja sen takia onkin tosi tärkeetä löytää itelle se paras tapa oppia. Jotkut oppii paremmin kirjottamalla, mut mä opin lukemalla.

"Lukiossa tulee enemmän vastuuta omasta opiskelusta."
Jep, tää on ihan totta. Yläasteellakin sitä vastuuta piti ottaa, mut loppujen lopuks se ei ollu niin justiinsa. Lukiossa on kuitenkin ihan yksin sen vastuun kanssa. Vaikka on opettajat, ryhmönohjaaja ja opo, niin ei ne huolehdi siitä ootko ostanu kirjat, ootko tunnilla tai teetkö läksyjä. Ne ihmiset on auttamassa, mutta lukiossa joudut huolehtimaan ite."Lukion takia ei ole aikaa mihinkään muuhun."
Täähän riippuu ihan siitä, miten kuuntelee tunnilla ja käyttää muutenkin aikaansa. Mä ite pyrin kuuntelemaan tunnilla, niin sitten läksyt ei tunnu kotona niin vaikeilta ja sen takia vie hirveesti aikaa. Toki välillä on päiviä, jolloin aikaa ei jää koulujuttujen jälkeen mihinkään muuhun, mutta ite pyrin jakson aikana hoitamaan sillein, että mulla jää viikottain ainakin parina päivänä muutama tunti koulun jälkeen muuhun elämään. Oon sitä mieltä, et koulu pitää hoitaa hyvin, mutta sen kanssa ei kuitenkaan saa "olla naimisissa".

"Läksyä tulee paljon enemmän kuin yläasteella."
En tiiä tuleeko läksyä kovinkaan paljon enemmän, mut asiat on vaikeempia. Läksyt on myös sellanen juttu, että ne pitää tehdä, jos meinaa oppia ja pärjätä koeviikolla. Ite huomasin ekan jakson aikana, että asiassa jää tavallaan jälkeen, jos ei koulun jälkeen ota sitä kirjaa esille ja tee niitä läksyjä. Lukiossa myös lukuläksy on oikeesti läksy. Jos niitä ei lue jakson aikana, on paljon enemmän luettavaa sitten koeviikolla.

"Asioiden aikatauluttaminen tulee olemaan vaikeaa."
Tässä osuin itteni suhteen niin oikeaan. Oon oikeesti tosi huono aikatauluttamaan yhtään mitään, ja yleensä jätän kaiken viimeseen päivään, eli yleensä sinne koeviikolle ja sitten oon ihan pulassa kun pitäs tehdä erilaiset projektit ja työt loppuun, mutta samalla myös lukee kokeeseen. Oonkin nyt ottanu tavotteeks, että tässä kolmen lukiovuoden aikana rupeen oikeesti suunnittelemaan mun omaa ajankäyttöö koulujuttujen suhteen.Yhteenvetona siis, että joissain asioissa mun odotukset on toteutunu, mutta joissain todellisuus onkin tullu ankarana vastaan. Kyllä musta silti tuntuu alkuvaikeuksien jälkeen, että tein oikeen valinnan lähtiessäni lukioon. Ei tää nyt ihan koko aikaa oo täyttä paskaa, ja ehkä mä voin sit kolmen vuoden päästä valkolakki päässä olla onnellinen tästä ajasta:)

Miten teidän muiden opiskelut on alkaneet sujumaan?

2 kommenttia:

 1. mulla oli lukiossa ehkä hankalinta toi aikataulutus :D samalla kun itse opin tekemällä ja kuuntelemalla, oli sitten kotona lukemiseen keskittyminen ihan törkeen vaikeeta, mutta luin ääneen :D poikaystävä meinas tulla hulluksi, pohdin jo että pitäskö mun palkata joku lukemaan mulle niitä kirjoja kun ei siitäkään mitään meinannut tulla :D noh, kunnialla selvisin ja ihan hyvillä papereillakin :)

  <3: Jasmin N | littlethingswithjassy.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahah:D kiva kuulla tälläsiä tarinoita, ja hyvä että pärjäsit!:)

   Poista

★ Nikon D3100, Nikkor AF-S 18-55mm
★ Minut tavoittaa myös sähköpostilla: jennnuin@gmail.com
★ Tarkastan jokaisen kommentin ennen julkaisua, joten älä turhaan lähetä kommenttiasi kahdesti!

KIITOS KOMMENTISTA!