2016/09/30

TIP: NÄIN LINKKAAT BLOGISI KOMMENTEISSA

Heippa kaikki! Tänään aattelin jakaa pikkuruisen vinkin blogin linkkaamiseen liittyen. Tää on ainakin mun mielestä kätevä (ja suht' nopeakin) tapa yhdellä klikkauksella siirtyä sivustolta toiselle, niin linkin katsojan ei tarvitse käyttää kopioi-liitä-taktiikkaa. Tykkään itse ainakin yleensä kommentoidessa linkata tällä keinolla. Nyt on vielä niin helppo juttukin, että varmasti onnistuu jokaiselta! Tänään nimittäin linkataan html-koodilla blogin kommenteissa!


1. Kun olet siirtynyt blogin kommenttiboksiin, olet valmis linkkaamaan blogisi / muun haluamasi sivuston. Suurin osa blogien kommenttibokseista osaa siis lukea html-koodia, joten sinun tehtäväsi on vain saada koodi oikein. Ja koodi, jolla nyt pelataan loppuun asti, on yksinkertainen:

<a href="http://...">tekstisi</a>

2. Punaisella merkittyyn kohtaan laitat blogisi / muun sivustosi osoitteen, joka siis yleensä alkaa tuollein "http://...". Huomioi osoitteen molemmin puolin olevat lainausmerkit, jotka tulee olla koodissa sen onnistumiseksi.3. Turkoosilla merkittyyn kohtaan kirjoitat haluamasi tekstin. Se voi olla toistamiseen blogisi / sivustosi osoite, blogisi / sivustosi nimi tai jotain aivan muuta. Tämä teksti on siis se, mikä näkyy lopullisessa lopputuloksessa. (Katso ylin kuva!) Huomioi tässäkin molemmin puolin olevat suuruusmerkit, jotka tarvitsee olla mukana koodissa!


4. Esikatsele, julkaise ja tadaa! Olet tehnyt (toivottavasti) onnistuneen html-linkkauksesi blogin kommenteissa! Helppoa, eikös?Oliko tästä postauksesta apua jollekkin? Innostuitteko linkkailemaan html:n avulla? Haluaisitteko tälläisiä "vinkki"-postauksia enemmänkin?

2 kommenttia:

  1. Mä oon kans tienny tosta linkkaustavasta, mutten oo uskaltanut itse käyttää sitä kun pelottaa ettei se toimi, ja se tulee kommenttikenttään näkyviin niinkun tollasenaan :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha no se riski tossa tietenkin aina on:D mutta esimerkiks oman blogin kommentteihin on turvallista kokeilla, ja sit kun on todennu koodin toimivaks niin laittaa sen johonkin talteen, mistä se on helposti löydettävissä ja käytettävissä uudestaan!:-)

      Poista

★ Nikon D3100, Nikkor AF-S 18-55mm
★ Minut tavoittaa myös sähköpostilla: jennnuin@gmail.com
★ Tarkastan jokaisen kommentin ennen julkaisua, joten älä turhaan lähetä kommenttiasi kahdesti!

KIITOS KOMMENTISTA!